Sposób przygotowania:
Rolada indycza Eli z cukiniąprzygotowanie farszu
Cebule obrać z łupinek. Cukinię opłukać, osuszyć i odciąć końcówki. Kiełbasę obrać z osłonki. Pokroić w słupki: 12 słupków cukinii, 12 słupków kiełbasy, 14 słupków cebuli i 6 słupków ogórka.
przygotowanie farszu cd
Resztę cukinii, kiełbasy, ogórków i cebuli pokroić w kostkę. Czosnek obrać z łupinek i drobno posiekać
przygotowanie rolady
Filet z indyka rozciąć na duży płat i rozbić tłuczkiem do mięsa. Mięso oprószyć solą, pieprzem i posmarować dwoma łyżkami musztardy.
przygotowanie rolady cd
Na płacie mięsa rozłożyć słupki cukinii, kiełbasy, ogórka i cebuli.
przygotowanie rolady cd
Mięso ciasno zrolować i obwiązać bawełnianymi nićmi.
przygotowanie rolady cd
Na głębokiej patelni rozgrzać olej i obsmażyć roladę ze wszystkich stron.
przygotowanie rolady cd
Do rolady dodać pokrojony farsz, przyprawę do mięs i musztardę. Całość razem chwilę smażyć, podlać wodą i dusić aż mięso będzie miękkie. Gotową roladę odwinąć z nici i pokroić na porcje. Powstały sos zmiksować.
podawanie
Ja podałam roladę z ziemniakami i ogórkami małosolnymi. Dodałam jeszcze karkówkę z grilla. Smacznego!