eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1771]

Rolada indycza Eli z cukinią

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam roladę z piersi indyczej z cukinią, kiełbasą, ogórkiem małosolnym i cebulą. Rolada wyszła pyszna.

Rolada indycza Eli z cukinią

Składniki:

Rolada indycza Eli z cukinią

mięso

  • 1.5 kg piersi z indyka

farsz

  • 1 średnia młoda cukinia
  • 4 duże ogórki małosolne
  • 4 duże cebule
  • 300 g kiełbasy żywieckiej
  • 2 łyżki musztardy
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

pozostałe składniki

  • 1 główka czosnku
  • 2 łyżki przyprawy do mięs
  • 2 łyżki musztardy
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

pozostałe składniki

  • 6 łyżek oleju do obsmażenia rolady

Sposób przygotowania:

Rolada indycza Eli z cukinią

przygotowanie farszu

Rolada indycza Eli z cukinią
Ogórki, cukinię, kiełbasę i cebulę pokroić w słupki.

Cebule obrać z łupinek. Cukinię opłukać, osuszyć i odciąć końcówki. Kiełbasę obrać z osłonki. Pokroić w słupki: 12 słupków cukinii, 12 słupków kiełbasy, 14 słupków cebuli i 6 słupków ogórka.

przygotowanie farszu cd

Rolada indycza Eli z cukinią
Pozostałą kiełbasę, ogórki, cukinię i cebulę pokroić w kostkę.Czosnek posiekać.

Resztę cukinii, kiełbasy, ogórków i cebuli pokroić w kostkę. Czosnek obrać z łupinek i drobno posiekać

przygotowanie rolady

Rolada indycza Eli z cukinią
Rozbity płat indyka oprószyć solą, pieprzem i posmarować musztardą.

Filet z indyka rozciąć na duży płat i rozbić tłuczkiem do mięsa. Mięso oprószyć solą, pieprzem i posmarować dwoma łyżkami musztardy.

przygotowanie rolady cd

Rolada indycza Eli z cukinią
Na indyku rozłożyć kiełbasę, ogórki, cukinię i cebulę.

Na płacie mięsa rozłożyć słupki cukinii, kiełbasy, ogórka i cebuli.

przygotowanie rolady cd

Rolada indycza Eli z cukinią

Mięso ciasno zrolować i obwiązać bawełnianymi nićmi.

przygotowanie rolady cd

Rolada indycza Eli z cukinią

Na głębokiej patelni rozgrzać olej i obsmażyć roladę ze wszystkich stron.

przygotowanie rolady cd

Rolada indycza Eli z cukinią

Do rolady dodać pokrojony farsz, przyprawę do mięs i musztardę. Całość razem chwilę smażyć, podlać wodą i dusić aż mięso będzie miękkie. Gotową roladę odwinąć z nici i pokroić na porcje. Powstały sos zmiksować.

podawanie

Rolada indycza Eli z cukinią

Ja podałam roladę z ziemniakami i ogórkami małosolnymi. Dodałam jeszcze karkówkę z grilla. Smacznego!