zuzi

zuzi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 174]

Rolada kokosowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Posmarować pozostawioną masą i posypać kokosem.Można wstawić do lodówki....

Rolada kokosowa

Składniki:

Rolada kokosowa

 

  • CIASTO:
  • 4 jajka
  • 1/2 szkl.cukru
  • 1/2 szkl.mąki pszennej
  • 1/2 łyzeczki proszku do pieczenia
  • MASA:
  • 15 dag białej czekolady
  • 8 dag masła
  • 3 łyżki mleka
  • 1/2 szkl.śmietanki kremówki
  • 1 łyżka rumu
  • 10 dag kokosu
  • 2 białka

Sposób przygotowania:

Rolada kokosowa
CIASTO: Białka ubić z cukrem,dodać żółtka,mąkę i proszek do pieczenia,wymieszać.Wylać na blaszkę wyłożona pergaminem i piec 15 min.w temp.180*C.Po upieczeniu wyłożyć na ściereczkę i zwinąć w rulon i tak wystudzić. MASA: Czekoladę rozpuścić z masłem,mlekiem i rumem.Ubić śmietane i białka(oczywiście każde osobno).Połączyć i delikatnie wymieszać,dodać przestudzoną masę czekoladową i połowę kokosu i delikatnie wymieszać. Rozwinąć ciasto,posmarować masą (troche masy zostawić do posmarowania wierzchu rolady) i zwinąć ponownie.Posmarować pozostawioną masą i posypać kokosem.Można wstawić do lodówki.