Sposób przygotowania:
Rolada kokosowa z galaretkowym oczkiem
1.Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli,następnie wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru,dodajemy żółtka i wodę i chwilę ubijamy.Na koniec wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy.
2.Ciasto wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 24 cm x 35 cm.Pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 stopni.Jeszcze gorący biszkopt zdejmujemy z papieru i zawijamy w roladę w czystą ściereczkę.Studzimy.
3.Masło ucieramy z cukrem pudrem do smaku na puszysta masę ,dodajemy sok z cytryny i wiórki kokosowe. Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody i odstawiamy do całkowitego stężenia.
4.Masę rozsmarowujemy na biszkopcie.Galaretkę kroimy w paski i układamy wzdłuż dłuższego boku rolady.Rolujemy.
5. Roladę wkładamy do lodówki do stężenia.Następnie kroimy w plastry i podajemy.
2.Ciasto wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 24 cm x 35 cm.Pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 stopni.Jeszcze gorący biszkopt zdejmujemy z papieru i zawijamy w roladę w czystą ściereczkę.Studzimy.
3.Masło ucieramy z cukrem pudrem do smaku na puszysta masę ,dodajemy sok z cytryny i wiórki kokosowe. Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody i odstawiamy do całkowitego stężenia.
4.Masę rozsmarowujemy na biszkopcie.Galaretkę kroimy w paski i układamy wzdłuż dłuższego boku rolady.Rolujemy.
5. Roladę wkładamy do lodówki do stężenia.Następnie kroimy w plastry i podajemy.