Sposób przygotowania:
Rolada kukurydziana z porzeczkami czerwonymiBiszkopt:
W miseczce wymieszać mąkę ziemniaczaną, kukurydzianą i proszek do pieczenia.
ETAP 2:
Do misy miksera przełożyć jajka i ubić je aż będą puszyste. Dodać cukier i stevię i delikatnie wymieszać. Następnie dodawać sypkie składniki i mieszać na najniższych obrotach miksera.
ETAP 3:
Blachę od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia i delikatnie wylać masę. Wyrównać i wstawić do piekarnika. Piec w 180 st około 10 minut. Wyjąć z piekarnika i przełożyć na czystą ściereczką. Delikatnie zdjąć papier ( troszkę ciężko odchodzić więc trzeba go powoli odrywać). Zrolować luźno i zostawić do ostygnięcia.
Nadzienie:
Galaretkę rozpuścić w 200 ml wody i odłożyć do lekkiego stężenia.
Do misy miksera przełożyć jogurt i lekko go ubić, następnie partiami dodawać tężejącą galaretkę i dokładnie wymieszać. Odłożyć na 5 min do lodówki.
ETAP 5:
Biszkopt rozłożyć i rozsmarować masę jogurtową ( 2 łyżki masy zostawić do dekoracji). Następnie rozłożyć porzeczki i zrolować ściśle. Przełożyć do lodówki najlepiej na całą noc. Następnego dnia udekorować resztą masy jogurtowej i kulkami porzeczek.
Smacznego!