julcia12437

julcia12437

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 155]

Al`a strucla z jabłkami i dżemem

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 188

Smaczne, delikatne ciasto. Smakuje jak ciasto francuskie z połączeniem strucli :)

Al`a strucla z jabłkami i dżemem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Al`a strucla z jabłkami i dżemem

 

Sposób przygotowania:

Al`a strucla z jabłkami i dżemem
Margarynę z mąką, śmietaną, cukrem waniliowym wyrabiamy i rozwałkowujemy. Jabłka obieramy, oczyszczamy z gniazda nasiennego i kroimy w plastry, układamy na środku rozwałkowanego ciasta. Na jabłka rozkładamy dżem z czarnej porzeczki. Zwijamy jak na roladę wkładając rogi do środka. Kładziemy na natłuszczoną blachę i pieczemy ok. 60 min. w 180 stopni. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)
Al`a strucla z jabłkami i dżemem
Margarynę z mąką, śmietaną, cukrem waniliowym wyrabiamy i rozwałkowujemy
Al`a strucla z jabłkami i dżemem
Jabłka obieramy, oczyszczamy z gniazda nasiennego i kroimy w plastry, układamy na środku rozwałkowanego ciasta
Al`a strucla z jabłkami i dżemem
Na jabłka rozkładamy dżem z czarnej porzeczki
Al`a strucla z jabłkami i dżemem
Zwijamy jak na roladę wkładając rogi do środka