Sposób przygotowania:
Al`a strucla z jabłkami i dżemem
Margarynę z mąką, śmietaną, cukrem waniliowym wyrabiamy i rozwałkowujemy. Jabłka obieramy, oczyszczamy z gniazda nasiennego i kroimy w plastry, układamy na środku rozwałkowanego ciasta. Na jabłka rozkładamy dżem z czarnej porzeczki. Zwijamy jak na roladę wkładając rogi do środka. Kładziemy na natłuszczoną blachę i pieczemy ok. 60 min. w 180 stopni. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)
julcia12437
zewa
Może dlatego, że mimo złej jakości zdjęcia widać, że ta strucla jest nie dopieczona i ma zakalec. Przepraszam za szczerość, ale taka jest prawda.
julcia12437
Strucla nie jest niedopieczona ani nie jest zakalcem. Jest robiona z cienkiego ciasta na rurki, bo za dużo mi wyszło.
MagdaMM
Dorcia
julcia12437
Tak. A co ?
MagdaMM
I z tego ciasta to coś, co nazywasz struclą zrobiłaś?? :):) to się nie dziwię że tak wygląda :):)