aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Rolada porzeczkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Pyszna rolada a masą porzeczkową wyśmienity smak i efekt prostoty ciasta! Polecam warto i bardzo tanio!

Rolada porzeczkowa

Składniki:

Rolada porzeczkowa

 

Sposób przygotowania:

Rolada porzeczkowa
Biszkopt:

Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wlewamy żółtka. Wsypujemy kakao, proszek do pieczenia i mąkę. Mieszamy i pieczemy w 180 stopniach do 25 minut w foremce 25/36. Zwijamy w ścierkę i studzimy.

Masa porzeczkowa:

Na mleku gotujemy budyń. Studzimy i ucieramy z masłem, cukrem pudrem, alkoholem. Czerwoną porzeczkę miażdżymy łyżką i gotujemy ciągle mieszając do 8 minut. Przecieramy i studzimy.

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Przetartą porzeczkę i chłodną czekoladę łączymy z masłem.

Przekładamy masą roladę.



Tagi:

ciasto rolada