noculos

noculos

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

rolada mięsna w kapuście włoskiej

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

wspaniałe połaczenie kapusty i mięsa, pyszność!

rolada mięsna w kapuście włoskiej

Składniki:

rolada mięsna w kapuście włoskiej

 

  • 8 duzych liści włoskiej kapusty,
  • 50 dag mielonego mięsa wieprzowego,
  • 1/2 zielonej papryki,
  • 1/2 czerwonej papryki,
  • 1/2 żółtej papryki,
  • 1/2 puszki fasolki konserwowej,
  • 3 cebule,
  • kostka bulionowa warzywna,
  • 1 jajko,
  • musztarda,
  • sól,
  • pieprz

Sposób przygotowania:

rolada mięsna w kapuście włoskiej
Liscie myjemy,gotujemy około 2 minut w bulionie. Odsączamy, jednak nie wylewamy bulionu. Cebule obieramy, siekamy, paprykę kroimy w drobna kosteczkę, mieszamy z miesem, dodajemy musztardę, jajko, przyprawiamy, dokładnie mieszamy. Na liscie nakładamy farsz, zwijamy w roladę. Układamy w garnku, zalewamy bulionem, dusimy około 25 minut.