Sposób przygotowania:
Roladki z jajecznicąETAP 1:
Cebule kroimy w drobną kostkę i razem z grzybami podsmażamy na maśle, w trakcie lekko doprawiamy solą oraz pieprzem. 3 jajka wbijamy do podsmażonych grzybów i mieszając smażymy jak jajecznicę po usmażeniu studzimy i mieszamy z dowolną ilością posiekanej zielonej pietruszki.
Kotlety rozbijamy bardzo cienko i doprawiamy solą, pieprzem oraz szczyptą tymianku, na środku układamy porcję farszu i rozsmarowujemy tak, aby brzegi były bez farszu.
ETAP 2:
Dłuższe brzegi kotleta zakładamy i zwijamy jak gołąbki.
ETAP 3:
Pozostałe dwa jajka lekko ubijamy z dodatkiem soli i pieprzu, zwinięte roladki delikatnie obtaczamy w mące, następnie w jajku i bułce tartej.
Na patelni podgrzewamy dosyć sporą ilość oleju i obsmażamy na złoty kolor ze wszystkich stron roladki, następnie zmniejszamy płomień pod patelnią i pozwalamy roladkom się dosmażyć w środku.
Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku, podajemy z dowolną surówką i ziemniakami.
ciasteczka