Sposób przygotowania:
Rolada migdałowa z poziomkami
Białka ubić na sztywną pianę. Cały czas ubijać i dodawać powoli cukier a potem porcjami kolejne składniki : mąkę ziemniaczaną, sok z cytryny i tarte migdały. Masę migdałową wyłożyć na dużą formę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto dokładnie rozprowadzić, na wierzchu posypać płatkami migdałowymi..Formę wstawić do nagrzanego piekarnika na 175 C i piec ok 20 minut na złoty kolor. Gorące ciasto wyłożyć na ściereczkę stroną posypaną migdałami i delikatnie zawinąć, odstawić do wystygnięcia. Przygotować krem- śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier waniliowy ia następnie wymieszać ze serkiem mascarpone. Następnie ciasto delikatnie rozwinąć i posmarować przygotowanym kremem, rozłożyć poziomki i ponownie zwinąć. Wstawić do lodówki do schłodzenia.