Sposób przygotowania:
Rolada nadziana na bogato z smaczną sałatką
Cebule obieramy, drobno kroimy.
Smażymy do zeszklenia, następnie dodajemy obrane pokrojone pieczarki i smażymy do miękkości pieczarek.
Paprykę czerwoną płuczemy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę podsmażamy.
Filet dokładnie oczyszczamy z błonek,myjemy, osuszamy, a następnie delikatnie rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem. Na rozbitą pierś układamy podsmażone pieczarki, pokrojoną podsmażoną paprykę czerwoną oraz kilka suszonych pomidorów.
Nakładamy plaster sera żółtego. Całość zwijamy ciasno w roladę, obtaczamy w rozbełtanym jajku a następnie w tartej bułce.
Smażymy na rozgrzanym maśle klarownym, na małym ogniu z każdej strony na złoty kolor.
Po usmażeniu roladę kroimy po skosie na 1 - 1,5 cm plastry.
Podajemy w towarzystwie smacznej sałatki z rukoli,pomidorków oraz sera feta.
Smażymy do zeszklenia, następnie dodajemy obrane pokrojone pieczarki i smażymy do miękkości pieczarek.
Paprykę czerwoną płuczemy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę podsmażamy.
Filet dokładnie oczyszczamy z błonek,myjemy, osuszamy, a następnie delikatnie rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem. Na rozbitą pierś układamy podsmażone pieczarki, pokrojoną podsmażoną paprykę czerwoną oraz kilka suszonych pomidorów.
Nakładamy plaster sera żółtego. Całość zwijamy ciasno w roladę, obtaczamy w rozbełtanym jajku a następnie w tartej bułce.
Smażymy na rozgrzanym maśle klarownym, na małym ogniu z każdej strony na złoty kolor.
Po usmażeniu roladę kroimy po skosie na 1 - 1,5 cm plastry.
Podajemy w towarzystwie smacznej sałatki z rukoli,pomidorków oraz sera feta.
gusia1000