Sposób przygotowania:
Rolada nadziewana kremem truskawkowym
Aby przygotować biszkoptowe ciasto na roladę oddzielamy białka od żółtek. białka z cukrem ubijamy na sztywno. Dodajemy przesianą mąkę, wodę oraz pozostałe żółtka- wszystko dokładnie mieszam. Ciasto piekę w temperaturze 180 stopni niecałe 20 minutek cały czas doglądając aby nie przypalić naszego wypieku. Po wyjęciu natychmiast przekładamy na ściereczkę bawełnianą i rolujemy. Na krem cukier puder miksujemy ze śmietaną kremówką na zbitą masę. Truskawki dokładnie myjemy, szypułkujemy i kroimy drobniusieńko lub nawet miksujemy. Dodajemy do masy i mieszamy składniki. We wrzątku rozpuszczamy żelatynę i studzimy a następnie łączymy z masą, którą odstawiamy do lodówki na kilka chwil, po tym czasie rozwijamy ciasto-smarujemy kremem i ponownie zawijamy roladę, którą trzymamy w lodówce przez noc. Smacznego!