tomasz1988

tomasz1988

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 220]

Rolada nerkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

przepis na roladę nerkową.

Rolada nerkowa

Składniki:

Rolada nerkowa

 

Sposób przygotowania:

Rolada nerkowa
Z mięsa usunąć kości, potem je zbić i posolić. Nerkę przekroić wzdłuż i oczyścić, wymyć w wodzie, przyprawić solą i pieprzem. Mięso z nerką w środku zwinąć , owiązać nitką i ułozyć w brytfannie na słoninie pokrojonej na cienkie plasterki. Wstawić do gorącego piekarnika i od czasu do czasu smarować stopionym tłuszczem. piec około 45 minut. Włozyć na półmisek, zdjąć nitkę, pokroić na plastry. Do sosu w brytfannie dolać 3 łyżki goracej wody, zagotować, przecedzić przez sito i podać w sosjerce.

Tagi:

rolada