Sposób przygotowania:
Rolada o dwóch smakach owocowych
Z podanych składników robimy ciasto biszkoptowe . Wylewamy na blachę i pieczemy w 180 st.C .Gdy już biszkopt się upiecze , przestudzamy go i kroimy na pół .Rozkładamy ściereczkę i każdy biszkopt zwijamy w rulon , zostawiamy na parę minut . Jabłka myjemy , obieramy i ścieramy na tarce , na dużych oczkach .Smażymy je w rondelku , aż będą miękkie .Jabłka dzielimy na 2 równe części .Jedną smażymy w jednym rondelku , drugą w drugim . Do jednej dodajemy galaretkę cytrynową , chwilkę gotujemy , aby się dobrze rozpuściła . Do drugiej wsypujemy galaretkę wiśniową . Rolady rozwijamy i smarujemy masą jabłkową zwijamy z powrotem .Gdy masa ostygnie rolady wkładamy do lodówki , najlepiej na całą noc .