Sposób przygotowania:
Rolada orzechowa
Żółtka utrzeć z cukrem dodając orzechy i pianę z białek.
Następnie na blachę kładziemy papier pergaminowy lub folię aluminiową posmarowaną tłuszczem i rozprowadzić masę. W ciepłym piekarniku piec nie dłużej niż 10min, bo w przeciwnym razie rolada może się złamać.
Po ostygnięciu zdjąć ciasto z papieru, posmarować bitą śmietaną i zwinąć w roladę. Wierzch ciasta ozdobić również bitą śmietaną i kawałkami orzechów.
Następnie na blachę kładziemy papier pergaminowy lub folię aluminiową posmarowaną tłuszczem i rozprowadzić masę. W ciepłym piekarniku piec nie dłużej niż 10min, bo w przeciwnym razie rolada może się złamać.
Po ostygnięciu zdjąć ciasto z papieru, posmarować bitą śmietaną i zwinąć w roladę. Wierzch ciasta ozdobić również bitą śmietaną i kawałkami orzechów.