Sposób przygotowania:
Rolada orzechowa z kremem maślankowym
Przygotowałam biszkopt w/g przepisu https://gotujmy.pl/biszkopt-orzechowy-do-rolady-,przepisy,154259.html , ostudziłam. KREM - KREM - miękkie masło zmiksowałam żeby nabrało puszystości. Stopniowo, cały czas miksując, dodawałam po 1 - 2 łyżki maślanki i cukier puder. Na koniec wmieszałam orzechy przez co krem zyskał grudkowatą fakturę, dobrze widoczną szczególnie na wierzchu. ROLADA - ostudzony biszkopt rozwinęłam delikatnie. Wierzch posmarowałam dżemem wiśniowym a następnie ok. 3/4 całości kremu maślankowo - orzechowego i równie delikatnie zwinęłam z powrotem. Odłożyłam tak żeby brzeg rolady znalazł się pod spodem - rolada musi stężeć więc najlepiej zawinąć ją w folię i odłożyć na kilka godzin do lodówki. Wierzch posmarowałam resztą kremu, posypałam mielonymi orzechami i udekorowałam czekoladowymi gwiazdkami.
Elficzna
ratachuj
darmiona
niezły nick:-)
marietta
Pyza
Nie wiem skąd to pytanie o folię bąbelkową ... ma być zwykła spożywcza albo aluminiowa. Roladę odłożyć w chłodne miejsce - a czy to będzie lodówka czy ziemianka to już Twoja sprawa :)