Sposób przygotowania:
Rolada porzeczkowa
Na blasze z wyposażenia kuchenki rozłożyć papier do pieczenia.
Potem ubić białka dodając cukier i barwnik.
Następnie dodawać po żółtku i ubijać.
Dodawać porcjami mąki przesiane z proszkiem do pieczenia i wymieszać ale delikatnie rózgą lub łyżką.
Ciasto wyłożyć na papierze, rozsmarować je i wstawić blachę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Przez 20 minut piec biszkopt a potem wyłożyć go na ściereczkę papierem do góry.
Zdjąć papier i zawinąć biszkopt w roladę razem ze ściereczką.
Biszkopt wystudzić.
Ubić śmietanę dodając mascarpone i cukier.
Gdy śmietana będzie gotowa dodać oczyszczone porzeczki i delikatnie wymieszać.
Rozprowadzić śmietanę na biszkopcie i zawinąć roladę ( zwijać szerszy bok ).
Gotową roladę odstawić do lodówki do ścięcia.
Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem i udekorować porzeczkami i miętą.
Potem ubić białka dodając cukier i barwnik.
Następnie dodawać po żółtku i ubijać.
Dodawać porcjami mąki przesiane z proszkiem do pieczenia i wymieszać ale delikatnie rózgą lub łyżką.
Ciasto wyłożyć na papierze, rozsmarować je i wstawić blachę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Przez 20 minut piec biszkopt a potem wyłożyć go na ściereczkę papierem do góry.
Zdjąć papier i zawinąć biszkopt w roladę razem ze ściereczką.
Biszkopt wystudzić.
Ubić śmietanę dodając mascarpone i cukier.
Gdy śmietana będzie gotowa dodać oczyszczone porzeczki i delikatnie wymieszać.
Rozprowadzić śmietanę na biszkopcie i zawinąć roladę ( zwijać szerszy bok ).
Gotową roladę odstawić do lodówki do ścięcia.
Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem i udekorować porzeczkami i miętą.
SylaUla