Sposób przygotowania:
Rolada schabowa ze szpinakiem
Umyty i osuszony schab rozcinamy na duży płat mięsa, lekko rozbijamy. Posypujemy przyprawą do wieprzowiny, ostrą papryką oraz solą, lekko nacieramy olejem. Mięso przekładamy do miski i wstawiamy na kilka godzin lub noc do lodówki.
Szpinak myjemy i osuszamy, suszone pomidory odsączamy z zalewy. Mięso rozkładamy na desce, układamy na nim listki szpinaku oraz suszone pomidory. Roladę zwijamy dość ścisło, związujemy sznurkiem.
Przekładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy pod przykryciem przez dwie godziny w temperaturze 180 stopni.
Upieczoną roladę przed podaniem kroimy w plastry.
Szpinak myjemy i osuszamy, suszone pomidory odsączamy z zalewy. Mięso rozkładamy na desce, układamy na nim listki szpinaku oraz suszone pomidory. Roladę zwijamy dość ścisło, związujemy sznurkiem.
Przekładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy pod przykryciem przez dwie godziny w temperaturze 180 stopni.
Upieczoną roladę przed podaniem kroimy w plastry.