Sposób przygotowania:
Chrzanowy indyk z pastą jajeczną i boczkiem
Pasta jajeczna: Jajka obrać, umyć, pokroić w małą kostkę.
Pora posiekać drobno,podsmażyć na rozgrzanej łyżce masła.
Do jajek dołożyć pora, dodać majonez oraz doprawić solą i pieprzem.
Składniki pasty wymieszać razem.
Filet z indyka rozciąć wzdłuż do powstania płatu oprószyć solą i pieprzem.
Na mięsie rozsmarować 1/2 pasty, ułożyć część plastrów boczku, wyłożyć resztę jajek.
Zwinąć roladę w rulon.
Z wierzchu mięso posmarować warstwą chrzanu, obwinąć pozostałym boczkiem.
( Brzegi rolady można spiąć)
Do naczynia żaroodpornego włożyć łyżkę masła, ułożyć roladę, piec 60 min pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180st.
15 min przed końcem pieczenia odkryć mięso aby boczek się przyrumienił.
Pora posiekać drobno,podsmażyć na rozgrzanej łyżce masła.
Do jajek dołożyć pora, dodać majonez oraz doprawić solą i pieprzem.
Składniki pasty wymieszać razem.
Filet z indyka rozciąć wzdłuż do powstania płatu oprószyć solą i pieprzem.
Na mięsie rozsmarować 1/2 pasty, ułożyć część plastrów boczku, wyłożyć resztę jajek.
Zwinąć roladę w rulon.
Z wierzchu mięso posmarować warstwą chrzanu, obwinąć pozostałym boczkiem.
( Brzegi rolady można spiąć)
Do naczynia żaroodpornego włożyć łyżkę masła, ułożyć roladę, piec 60 min pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180st.
15 min przed końcem pieczenia odkryć mięso aby boczek się przyrumienił.