katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Schabowy z dodatkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kotlet schabowy to żadne odkrycie wszyscy go znają i oczywiście wszyscy wiedzą jak smakuje. Ale nawet schabowego można troszkę zmienić.

Schabowy z dodatkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowy z dodatkami

 

Sposób przygotowania:

Schabowy z dodatkami
Plastry mięsa rozbijamy tłuczkiem i oprószamy solą i pieprzem(można dość mocno byle nie przesadzić).

Dwa jajka roztrzepujemy z łyżką wody. Przygotowane kotlety panierujemy w mące jajku i bułce tartej.

Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na rumiano. Kotlety układamy w naczyniu żaroodpornym i na każdy kotlet kładziemy plaster szynki i plaster żółtego sera.

Na rozgrzanym tłuszczu smażymy 5 jajek sadzonych(zdejmujemy z patelni jak tylko to będzie można zrobić by jajka się nie spiekły za bardzo).

Jajka układamy na plastrze sera i zapiekamy aż ser się rozpuści.
Schabowy z dodatkami
Przygotowany schabowy z widokiem na wnętrze
Schabowy z dodatkami
kotlety smażymy panierowane w mące jajku i bułce.
Schabowy z dodatkami
Dowolną szynkę pokrojoną w plastry kładziemy na każdym usmażonym kotlecie.
Schabowy z dodatkami
Szynkę położoną na schabowym zakrywamy plastrem żółtego ser a można i dwoma.