Sposób przygotowania:
Schabowy z dodatkami
Plastry mięsa rozbijamy tłuczkiem i oprószamy solą i pieprzem(można dość mocno byle nie przesadzić).
Dwa jajka roztrzepujemy z łyżką wody. Przygotowane kotlety panierujemy w mące jajku i bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na rumiano. Kotlety układamy w naczyniu żaroodpornym i na każdy kotlet kładziemy plaster szynki i plaster żółtego sera.
Na rozgrzanym tłuszczu smażymy 5 jajek sadzonych(zdejmujemy z patelni jak tylko to będzie można zrobić by jajka się nie spiekły za bardzo).
Jajka układamy na plastrze sera i zapiekamy aż ser się rozpuści.
Dwa jajka roztrzepujemy z łyżką wody. Przygotowane kotlety panierujemy w mące jajku i bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na rumiano. Kotlety układamy w naczyniu żaroodpornym i na każdy kotlet kładziemy plaster szynki i plaster żółtego sera.
Na rozgrzanym tłuszczu smażymy 5 jajek sadzonych(zdejmujemy z patelni jak tylko to będzie można zrobić by jajka się nie spiekły za bardzo).
Jajka układamy na plastrze sera i zapiekamy aż ser się rozpuści.