Pati Kuchareczka

Pati Kuchareczka

Szef Kuchni
[Przepisów: 121]

Rolada serowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

świetna potrawa z sera

Rolada serowa

Składniki:

Rolada serowa

 

  • 2 pęczki rzodkiewki
  • 2 pęczki szczypiorku
  • 2 pęczki zielonej pietruszki
  • 6 jajek
  • 2 duże serki topione (Złoty Ementaler)
  • 60 dag żółtego sera (Gouda)

Sposób przygotowania:

Rolada serowa
Szczypiorek i rzodkiewkę siekamy, ugotowane jajka i serek topiony kroimy w kostkę. Wszystko to mieszamy. Żółty ser wkladamy do woreczka foliowego i podgrzewamy, ale tak by sie nie zagotowal, tylko byl miekki. Następnie rozwałkowywujemy ser, nakladamy farsz i zwijamy w roladę. Wkladamy do lodówki do schłodzenia.