Sposób przygotowania:
Rolada serowa z owocami
BISZKOPT Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, następnie dodawać po jednym żółtku, cały czas ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia , przesiać do piany, delikatnie wymieszać. Blaszkę o wym. 39x40 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wysmarować tłuszczem. Odłożyć 4 łyżki ciasta białego, przełożyć do szprycy i na papierze napisać przyślij przepis. Włożyć blaszkę z ciastem do nagrzanego do 175 stop.piekarnika, piec 3 minuty. Następnie dodać kakao do ciasta, wymieszać, wylać na białe napisy. Piec w 180 stop, przez około 20 minut. Upieczone wyłożyć ciasto na ściereczkę, zdjąc papieri zrolować , odstawić do ostudzenia. MASA SEROWA Do blendera włożyć biały ser, dodać cukier i śmietanę, zmiksować, przelać do miski. Zelatynę rozpuścić w 5 łyżkach gotowanej wody, wymieszać, ostudzić, dodać do masy, zmiksować. Kiwi obrać, pokroić na plastry, pomarańcze na półplastry. Masę serową wyłożyć na ciasto, na masie ułożyć owoce. Zwinąć ciasto w roladę, następnie zawinąc w papier i odstawić do lodówki.