Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Rolada serowo-grzybowa

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

wspaniala rolada z sera - doskonala na postne dni i świetna na rodzinne przyjecia!

Rolada serowo-grzybowa

Składniki:

Rolada serowo-grzybowa

 

 

Sposób przygotowania:

Rolada serowo-grzybowa
pieczarki myjemy i kroimy w cienkie półplaterki, po czym smażymy do miekkosci na masle, gdy sa juz miekkie, to doprawiamy pieprzem i solą, siekamy drobno natke pietruszki, wrzucamy do garnka i dokladnie mieszamy. Odtsawic do wystygniecia (ale nie moga byc zimne). w tym czasie nastawiamy duży garnek wody, całą kostke sera wrzucamy do specjalnej foli (np z jana niezbednego) zawiązujmy i gdy woda sie gotuje to wrzucamy i trzymamy w niej (ciagle sie ma gotowac) ok 5-8 minut. Tak aby ser sie całkowicie roztopil. Wyciagamy z wody, szybko rozcinamy folie i wylewamy ser na blat, lekko rozciagamy dłonmi by powstal prostoką nieco wiekszy niz tradycyjna blaszka do ciast. Wykładamy na to pioeczarki, rozprowadzamy równomiernie i jeszcze cieple zawijamy w rolade, owijamy w folie aluminiowa i ostawiamy na kilka godzin do stęzenia

Tagi:

sery ser rolada