Sposób przygotowania:
Rolada truskawkowa wg ewawul
Przygotować biszkopt:żółtka oddzielić od białek.Białka ubić na sztywną piane wsypując powoli cukier,dodać mąkę i proszek do pieczenia.Gotową mase wylać na foremke wyłożoną pergaminem.wymiary foremki 42-24cm,i piec ciasto 30 min temp 180 stopni.Gdy ciasto sie upiecze jeszcze gorące wyjąć z piekarnika położyć na wilgotnej ścierce i zdjąć papier do pieczenia.Ciasto zawinąć w rulon odstawić do ostygnięcia. Przygotowanie kremu;kremówke ubić pod koniec ubijania dodać cukier i zmiksowane truskawki,żelatyne rozpuscić w 1/5 szklanki wody,i scłodzić.Schłodzoną żelatyne dodać do masy kremowej wszystko dokładnie wymieszać.Rozwinąć ciasto i nałożyć krem.Potem spowrotem zwinąć ciasto pomagając sobie ściereczką.Odstawić do lodówki na 2-3 godz Smacznego !!!:)