Sposób przygotowania:
Rolada wołowa
Lekko rozbijamy mięso.Smarujemy z jednej strony musztardą.Odstawiamy na 15 minut w chłodne miejsce.siekamy cebulę,kroimy słoninę w kostkę, kroimy ogórki w kostkę i mieszamy ze sobą.Farsz dzielimy na 4 części, każdą z nich układamy na 1 roladzie i zwijamy je w ruloniki.Boki wciskamy do środka.Smażymy rolady po 15 minut z każdej strony na smalcu-na małym ogniu.Najlepiej najpierw położyć ją miejscem zwinięcia na dole-nie będą się rozwijać jak się zapieką.Po tym czasie wlewamy rosół wołowy i dusimy jakieś 70 minut pod przykryciem.Wyjmujemy roladki a sos zagęszczamy mąką- najlepiej jest zrobić kuleczkę z masła i maki i wrzucić ją do wywaru, mieszamy tak długo póki nie rozpłynie się całkowicie.Doprawiamy solą i pieprzem.Podajemy rolady z sosem.Smacznego!!!