MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Rolada wołowa z sosem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne danie ,faszerowana rolada wołowa.

Rolada wołowa z sosem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rolada wołowa z sosem

 

  • 300g mięsa wołowego (polędwica)
  • 50g selera
  • 1 marchew
  • 1/2 cebuli
  • 1 ogórek konserwowy
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 50 g boczku wędzonego
  • 1 łyżka oleju
  • natka pietruszki
  • pieprz,sól

Sposób przygotowania:

Rolada wołowa z sosem
Warzywa obieramy.Seler , ogórek,marchew kroimy w paski a cebulę w piórka.Mięso kroimy na 2 plastry i delikatnie rozbijamy ( w woreczku foliowym). Boczek kroimy w plastry.Rozbite mięso delikatnie solimy , dodajemy pieprzu i smarujemy musztardą. Następnie układamy boczek, ogórek, seler, marchew, cebulę i wszystko zwijamy w rulon. Mięso tak przygotowane spinamy wykałaczkami. W wysokim rondlu rozgrzewamy olej i smażymy roladki z każdej strony po 4 minuty. Następnie wlewamy do rolad 250ml wody , przykrywamy rondel pokrywką i dusimy przez 40 minut. Gorące rolady przekładamy na talerz, polewamy powstałym sosem i dekorujemy natką pietruszki.
Rolada wołowa z sosem
Podstawowe składniki : mieso wołowe,boczek , warzywa i musztarda.
Rolada wołowa z sosem
Roladę smarujemy musztardą, nakładamy boczek i warzywa.
Rolada wołowa z sosem
Rolady smażymy na oleju z każdej strony po 4 minuty.
Rolada wołowa z sosem
Do rolad wlewamy wodę i dusimy przez 40 minut.

Tagi:

mięso rolada