Sposób przygotowania:
Rolada z białek
Rolada:
Białka ubić ze szczyptą soli n a sztywną pianę dodać cukier i ubijać aż będzie błyszcząca. Następnie wlewać na przemian mleko z olejem i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównać powierzchnie i piec 20 minut w temp 180 stopni. Ciepłe upieczone ciasto zwinąć w wilgotną ściereczkę i odstawić do ostygnięcia.
Krem:
Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej , ostudzić i zmiksować z twarogiem , wymieszać z kolorową posypką do ciast.
Roladę delikatnie rozwinąć posmarować dżemem i kremem twarogowym ciasno zwiać i odstawić do lodówki do stężenia.
Polać polewą
Białka ubić ze szczyptą soli n a sztywną pianę dodać cukier i ubijać aż będzie błyszcząca. Następnie wlewać na przemian mleko z olejem i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównać powierzchnie i piec 20 minut w temp 180 stopni. Ciepłe upieczone ciasto zwinąć w wilgotną ściereczkę i odstawić do ostygnięcia.
Krem:
Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej , ostudzić i zmiksować z twarogiem , wymieszać z kolorową posypką do ciast.
Roladę delikatnie rozwinąć posmarować dżemem i kremem twarogowym ciasno zwiać i odstawić do lodówki do stężenia.
Polać polewą