Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Rolada z bitą śmietaną 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

szybka i smaczna rolada..

Rolada z bitą śmietaną 4

Składniki:

Rolada z bitą śmietaną 4

 

  • 4 jajka
  • 0,5 szklanki mąki
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soi
  • śmietana duża 30 %
  • 3 opakowania śmietan-fix
  • 1 szklanka cukru pudru
  • polewa czekoladowa
  • lukier

 

Sposób przygotowania:

Rolada z bitą śmietaną 4
Żółtka oddzielić od białek.Białka ubić ze szczyptą soli,w połowie ubijania wsypać cukier i ubijać do momentu powstania puszystej piany.Następnie dodać żółta jeszcze chwilkę miksując.Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia.Wymieszać.Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Piec ok 12-15 minut w 180 stopniach.Po upieczeniu z biszkoptu zdjąć papier i zwinąć w ściereczkę. Śmietanę 30% ubić z cukrem pudrem i śmietan fixami. Po ostudzeniu biszkoptu,rozwinąć i wyłożyć bitą śmietanę,po czym ponownie zwinąć i wstawić do lodówki. Następnie dowolnie udekorować polewą czekoladową oraz lukrem. Ponownie wstawić do lodówki.