Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Rolada z boczku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

w 100g roladek jest tylko 410 kcal

Rolada z boczku

Składniki:

Rolada z boczku

 

  • 2 kg chudego boczku
  • Nadzienie:
  • 50 dag mielonego mięsa
  • bułka czerstwa
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 żółtka
  • majeranek
  • chili
  • 2 łyżki ketchupu
  • pieprz
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Rolada z boczku
Po umyciu, boczek ubić. Następnie przyprawić solą i majerankiem. Bułkę najpierw namoczyć w mleku, a potem odcisnąć i rozetrzeć widelcem. Sól z czosnkiem utrzeć. Wszystko razem wymieszać. Nakładać farsz na płaty boczku, ciasto rolować i obwiązywać mocno nitką. Następnie ruloniki posypać solą i majerankiem oraz posmarować ketchupem. Piec w piekarniku przez godzinę w temp. 200 stopni.

Tagi:

mięso rolada