iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Rolada z ciasta francuskiego łososiowa

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Danie jest smaczne na ciepło oraz na zimno. Jest bardzo smaczne, idealnie nadaje się na na podwieczorek lub drugie śniadanie.

Rolada z ciasta francuskiego łososiowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rolada z ciasta francuskiego łososiowa

 

  • 20 dag surowego łososia,
  • 20 dag piersi z kurczaka,
  • 10 cm pora,
  • opakowania mrożonego ciasta francuskiego (ja robiłam sama),
  • łyżeczka kurkumy,
  • 2 łyżki posiekanego kopru, 5 łyżek startego sera żółtego najlepiej cheddar.

Sposób przygotowania:

Rolada z ciasta francuskiego łososiowa
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy kurkumą oraz lekko solimy. Por kroimy w talarki. Wrzucamy na rozgrzany olej pierś oraz por i smażymy 10 minut, dodajemy koper. Łososia kroimy w cienkie paski i smażymy chwilę z jednej strony przez 2 minuty na małej ilości oleju. Ciasto francuskie należy rozwałkować. Układamy po całości kurczaka, łososia, posypujemy porem. Zwijamy w rulon. Następnie pieczemy w naczyniu żaroodpornym przez 40 minut w temp. 160 stopni. Po wyjęciu należy wystudzić i pokroić w plastry.
Rolada z ciasta francuskiego łososiowa
Pora należy pokroić w talarki bardzo cienko
Rolada z ciasta francuskiego łososiowa
Łososia należy pokroić w bardzo cienkie paseczki
Rolada z ciasta francuskiego łososiowa
Cienkie plasterki łososia należy usmażyć z jednej strony
Rolada z ciasta francuskiego łososiowa
Pierś z kurczaka smażymy razem z porem na miękko