Sposób przygotowania:
Pstrąg łososiowy zaplatany w cieście francuskim
Płaty ryby pozbawiamy ości i skóry. Każdy płat posypujemy z obydwu stron przyprawą do ryby, możemy delikatnie dosolić wg uznania. Pieczarki myjemy i kroimy w plastry. Podsmażamy pieczarki, przyprawiając je pod koniec smażenia solą i pieprzem. Grzyby studzimy. Ciasto francuskie rozwijamy i dzielimy płat na pół. Każdy prostokąt ciasta nacinamy tak jak to zaprezentowano na fot. nr 3. Na każdej porcji ciasta układamy filet ryby, na nim układamy warstwę pieczarek, pokrojone w plastry oliwki i odrobinę cebuli pokrojonej w pióra. Tak przygotowaną rybę przykrywamy ciastem francuskim zaplatając na niej ponacinane ciasto. Rybę w cieście smarujemy białkiem i wstawiamy do nagrzanego do 180 st. C piekarnika. Pieczemy ok 30 minut. Rybę podajemy na ciepło skrapiając ją cytryną. SMACZNEGO!