Sposób przygotowania:
Rolada z dżemem i kremem waniliowym
Ubij całe jaja z cukrem dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszaj. Ciasto wylej na blachę czarną z piekarnika płaską ale najpierw na nią połóż papier dopieczenia . Włóż do nagrzanego piekarnika i piecz 15 minut w 170 stopniach . Wyjmij i przełóż na ścierkę ściągnij papier i zroluj ze ścierką na godzinę niech leży i się studzi . Krem Ugotuj budyń w 300 gramach mleka ostudź dodaj margarynę i zmiksujNa ostudzony biszkopt wyłóż dżem jagodowy 180 gram na całej powierzchni ,a na niego krem waniliowy zroluj przełóż na folię aluminiową i zawiń jak cukierka wstaw na godzinę do lodówki , wyjmij pokrój . Wygląda i smakuje wyśmienicie
marietta
lalunia
Polecam jest bardzo prosta