Rolada z herbatników

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Gotuję bo muszę, ale pieczenie to już sama przyjemność

Rolada z herbatników

Składniki:

Rolada z herbatników

 

  • 35dag herbatników petit beurre
  • 6 łyżeczek kawy rozpuszczalnej
  • 1 i 3/4 szklanki cukru pudru
  • 2 łyżki kakao
  • 20 dag masła
  • 20 dag wiórków kokosowych

Sposób przygotowania:

Rolada z herbatników
1. Herbatniki rozkruszamy. Kawę zaparzamy w 1 i 3/4 szklanki wrzątku.Wlewamy do herbatników. Wsypujemy 1 i 3/4 szklanki cukru pudru i kakao. Dokładnie mieszamy. Masło ucieramy z resztą cukru i 3/4 wiórków kokosowych.
Z masy kawowej na folii spożywczej formujemy prostokąt grubości ok 2 cm. Smarujemy masą kokosową,zostawiając 1 cm brzegi. Zwijamy. Obtaczamy w reszcie wiórków. Wkładamy do lodówki na 8 godzin.

Tagi:

kawa rolada