Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Rolada z indyka z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 11
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rolada faszerowana pieczarkami, owinięta aromatycznym boczkiem, który sprawia, że mięso jest pyszne i soczyste.

Rolada z indyka z pieczarkami

Składniki:

Rolada z indyka z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Rolada z indyka z pieczarkami

ETAP 1:

Rolada z indyka z pieczarkami

1. Z mięsa usuwamy wystające części, kroimy wzdłuż, ale nie do końca i rozbijamy tak żeby powstał nam prostokąt. Doprawiamy solą.

2. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojone pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz sola.

ETAP 2:

Rolada z indyka z pieczarkami

3. Gotowy farsz rozkładamy na mięsie. Mięso zwijamy w roladę, owijamy boczkiem oraz folią aluminiową i pieczemy 35 minut w 180°C. 10 minut przed końcem pieczenia zdejmujemy folię, aby boczek się zarumienił.

Po upieczeniu mięso kroimy w grubsze plastry i układamy na półmisku.

ETAP 3:

Rolada z indyka z pieczarkami

4. Sok jabłkowy oraz wino gotujemy i zagęszczamy mąką rozrobioną ze śmietaną.
5. Sosem polewamy roladę.

ETAP 4:

6. Danie gotowe.
7. Smacznego.