Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Kopertki z Indyka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Soczyste kotlety w panierce z indyka z dodatkiem serka topionego i szynki aż rozpływają się w ustach.

Kopertki z Indyka

Składniki:

Kopertki z Indyka

 

  • 1 kg fileta z indyka
  • 2 serki topione ze szczypiorkiem
  • 10 dag sera żółtego w plastrach
  • 10 dag szynki sopockiej
  • Bułka tarta do panierki
  • 2 jajka całe
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Kopertki z Indyka

ETAP 1:

Kopertki z Indyka

1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy doprawiamy solą oraz pieprzem.

2. Każdy kawałek mięsa smarujemy cienko serkiem topionym.

ETAP 2:

Kopertki z Indyka

3. Na serku topionym układamy szynkę oraz ser żółty.

ETAP 3:

Kopertki z Indyka

4. Składamy mięso w kopertki, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym jajku i ponownie w bułce tartej.

5. Kopertki smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju

ETAP 4:

6. Kotlety gotowe.

7. Smacznego.