Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 95]

Rolada z jajecznicą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna rolada z mielonego mięsa wieprzowego, faszerowanego ulubioną jajecznicą. Polecam warto wypróbować.

Rolada z jajecznicą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Rolada z jajecznicą

 

Sposób przygotowania:

Rolada z jajecznicą

ETAP 1:

Rolada z jajecznicą

1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką ostrą, dodajemy obraną i drobno pokrojoną cebulę, wsypujemy majeranek oraz bułkę tartą.

2. Dokładnie mieszamy i wykładamy na folię aluminiową robiąc prostokąt.

3. Na mięsie rozkładamy ser żółty.

ETAP 2:

Rolada z jajecznicą

4. Robimy farsz: Jajka wbijamy do naczynia, roztrzepujemy, doprawiamy solą oraz pieprzem, dodajemy pokrojone drobno papryki oraz groszek konserwowy. Mieszamy dokładnie łyżką.

5. Wylewamy na rozgrzany olej, można zrobić jeden duży placek lub kilka małych.

ETAP 3:

Rolada z jajecznicą

6. Po usmażeniu placki z jajek wykładamy na ser.

ETAP 4:

Rolada z jajecznicą

7. Wszystko razem zwijamy robiąc roladę i zawijamy w folię. Układamy na blaszce do pieczenia i pieczemy 35 minut w 180 °C.

ETAP 5:

Rolada z jajecznicą

8. Roladę przed podaniem kroimy w plastry 2 cm.

9. Gotowe.

10. Smacznego.