Sposób przygotowania:
Rolada z kokosem 2
Białka oddzielamy od żółtek,ubijamy białka dodając stopniowo cukier cały czas ubijamy.Do dobrze ubitych białek dodajemy zółtka jeszcze chwilę ubijamy.Do ubitych białek dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem.Do miseczki odejmujemy około 10 łyzek masy .,do pozostałej dodajemy kakao mieszamy.Ciasto wlewamy na blachę 40/30 wyłozoną papierem do pieczenia.Do odebranej masy dodajemy łyzeczkę mąki ,mieszamy .Masę wkładamy do worka cukierniczego i na ciescie kakaowym robimy ukośne paski,zaczynając od przeciwległych stron.Następnie na ciescie robimy nozem proste nacięcia,itak otrzymamy wzorek na roladzie.Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy 20 minut.Biszkopt jeszcze ciepły zwijamy w roladę w sciereczkę kuchenną studzimy ,zwijamy tak ze paski będą na wierzchu. Zagotować mleko wsypać cukry i kokosy gotować 10-15 minut cały czas mieszamy pod koniec smazenia dodajemy stopniowo pokrojoną margarynę chwilę jeszcze smazymy. Rozwijamy biszkopt smarujemy cienko marmoladą lub dzemem i wykładamy jeszcze ciepłe kokosy na ciasto zwijamy ponownie w roladę. POLECAM !!!
monikaT83
Bo
gusia1000
mysza75