Sposób przygotowania:
Rolada z kremem marcepanowym
Jajka rozbić, a żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier. Dodać żółtka i zmiksować. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i połączyć z masą jajeczną. Na natłuszczoną margaryną blachę wylać ciasto. Piec ok.15 min. w temp.180 st. C. Gotowy biszkopt wyłożyć na ściereczkę kuchenną i zrolować. Kremówkę ubić z cukrem pudrem. Masę marcepanową rozpuścić w garnuszku z odrobiną mleka, mieszając, by masa nie przywarła do dna. Zestawić i wystudzić oraz dodać do ubitej kremówki i wymieszać. Ciasto biszkoptowe rozwinąć, wyłożyć masę marcepanową i ponownie zwinąć. Wstawić do lodówki na 3-4 godz. Po upływie czasu wyjąć i pokroić roladę na ukośne kawałki przed podaniem.