Sposób przygotowania:
Rolada z kremem kakaowym
BISZKOPT: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy żółtka oraz cukier i dalej ubijamy na puszystą masę. Do masy wsypujemy mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy. Ciasto wylewamy na wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą blachę. pieczemy ok. 20 minut w temp. 180 stopni. Na biszkopcie układamy papier do pieczenia i następnie wraz z papierem ciepły biszkopt zwijamy w rulon i zostawiamy przez jakiś czas. KREM: Do miski wbijamy jajka i wsypujemy cukier. Miskę ustawiamy na garnku z gotującą się wodą i ubijamy jajka z cukrem na gęsty krem. Studzimy. Margarynę (Kasia lub Palma z murzynkiem) miksujemy i dodajemy porcjami krem jajeczny. Na koniec wsypujemy kakao i całość miksujemy na jednolitą masę. Biszkopt rozwijamy i rozsmarowujemy krem (zostawiając trochę do dekoracji). Zwijamy. Roladę dekorujemy kremem i posypujemy cukrem pudrem.