Sposób przygotowania:
Mięciutka rolada z kremem i galaretką
Przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu. Odstawić w zimne miejsce do stężenia, pokroić w kwadraciki. Umyte jaja dzielimy na białka i żółtka.Białka ubijamy na sztywno dodając na końcu żółtka z cukrem.Delikatnie mieszamy.Cukier waniliowy , mąkę oraz proszek do pieczenia dokładnie przesiewamy. Tak przygotowane ciasto delikatnie wylewamy na przygotowaną wcześniej blachę. Pieczemy 25 minut w temp.180 s.c .Gdy będzie gotowa ,dopiero gdy nieco ostygnie ( będzie ciepła) zwijamy w ściereczkę.Chłodzimy.Roladę po rozwinięciu smarujemy ubitą śmietaną kremówką. Na koniec wtykamy kwadraciki galaretki. Znów zwijamy i chłodzimy.Po 2 godzinach rolada w pełni gotowa do spożycia
marietta