iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Rolada z piersi indyka

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Rolada po upieczeniu powinna odpoczywać przez 15 minut. Następnie kroimy w grube plastry . Jest bardzo soczysta i smaczna.

Rolada z piersi indyka

Składniki:

Rolada z piersi indyka

 

  • 1 kg piersi z kurczaka lub indyka,
  • 20 dag pieczarek,
  • 2 papryki,
  • 20 dag sera żółtego,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 3 łyżki kopru (świeży lub mrożony),
  • 1/4 łyżeczki papryki ostrej,
  • sól i pieprz.

Sposób przygotowania:

Rolada z piersi indyka
Mięso należy robić rozbijamy młotkiem aby powstał duży plaster. Solimy po całości oraz pieprzymy, następnie oprószamy papryką oraz nacieramy majonezem. Pieczarki należy pokroić w plastry a paprykę kroimy w paski. Smażymy wszystko i wrzucamy posiekany koper, a potem solimy. Na tarce należy zetrzeć ser, który rozkładamy na plastrze mięsa. Wykładamy porcje farszu pieczarkowego Następnie mięso zwijamy w roladę. Kładziemy na naczyniu do pieczenia. Przykrywamy folią aluminiową. Roladę pieczemy przez 50 minut. A potem otwieramy folię aby mięso podpiec.