lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pierś z indyka -rolada z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Roladę z indyka musimy dłużej dusić by była miękka

Pierś  z indyka -rolada z serem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pierś z indyka -rolada z serem

 

Sposób przygotowania:

Pierś z indyka -rolada z serem
Pierś z indyka po całej szerokości i długości pocięłam w paski .Roztłukłam je trochę . Posypałam przyprawami czosnkiem solą morską pieprzem białym kardamonem mielonym i chili . Zostawiłam tak na 30 minut , aż przeszło . Na prawie całej piersi kładłam ser ogórka kiszonego kawałek i odrobinę margaryny zawijałam . maczałam w jaju i bułce tartej. Najpierw zarumieniłam je z obu stron a potem dusiłam podlewając olejem i wodą . Koło 40 minut :)
Pierś  z indyka -rolada z serem
piers tłuczemy tłuczkiem doprawiamy przyprawwami zostawiamy na 20 minut
Pierś  z indyka -rolada z serem
na płat piersi kładziemy ser ogórek i kawałeczek margaryny
Pierś  z indyka -rolada z serem
Zawijamy rolade maczamy w jajku i bułce tartej smazyły koło 40 minut razem z duszeniem