Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Rolada z serkiem i brzoskwinią

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ciasto, które jest łatwe w przygotowaniu. W dowolny sposób można zmieniać jego smak... zmieniając smak galaretki.

Rolada z serkiem i brzoskwinią

Składniki:

Rolada z serkiem i brzoskwinią

 

  • 5 sztuk jaja,
  • 5 łyżek mąka pszenna,
  • 5 łyżek cukier,
  • 25 dag serek homogenizowany waniliowy,
  • 1 opakowanie galaretka brzoskwiniowa,
  • 1 sztuka brzoskwinie w syropie,
  • 1 szczypta Sól

 

Sposób przygotowania:

Rolada z serkiem i brzoskwinią
Żółtka oddzielić od białek, białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie ucierając dodawać po łyżce mąki. Gdy już mąka zostanie wmieszana dodawać po łyżce piany z białek. Gdy masa będzie jednolita należy rozsmarować ją na blaszce i piec około 25 minut w temp. 180 stopni. Po upieczeniu ciasto na roladę ułożyć na ściereczce i zwinąć na kształt rolady. Galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku. Odstawić do wystygnięcia. Gdy zacznie delikatnie tężeć należy zmiksować ją z serkiem homogenizowanym. Masę rozsmarować na biszkopcie. Ułożyć na niej pasek brzoskwiń pokrojonych w kostkę. Ciasto zawijać na kształt rolady. Odstawić do całkowitego stężenia masy.

Tagi:

rolada