gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Rolada z mięsa mielonego 3

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Dobre mięsko do obiadu ale tez na zimno

Rolada z mięsa mielonego 3

Składniki:

Rolada z mięsa mielonego 3

 

Sposób przygotowania:

Rolada z mięsa mielonego 3
Mięso mielone doprawiamy solą i pieprze ,dodać pokrojoną cebulę, paprykę i czosnek, posiekaną natkę pietruszki. Dodac jajka i starty na dużych oczkach zółty ,ser całość wymieszac.Przygotować folię aluminiową obsypać bułką tartą,rozłożyć mięso w formie prostokąta 20-30cm. 5 cm od dołu położyć parówki lub marchewkę i zacząć zwijac mięso w roladę podnosząc folię.Folię ścisle zamknąć i ułozyć na blasze.Blachę włozyć do nagrzanego piekarnika ipiec około 60 minut termeratura piekarnika 175 st. Roladę mozna podać do obiadu na ciepło ale też na zimno do chleba.POLECAM!!!