Sposób przygotowania:
Rolada ze schabu - przystawka
1. Zagrzałam wino w garnuszku , dodałam śliwki , poleżały z 30 minut. 2. Schab umyłam , osuszyłam i rozcięłam go robiąc "szal" 3. Zakręciłam parę razy młynkiem ( sól) po całym mięsie. 4. Posypałam imbirem też po całym mięsie. 5. Teraz posmarowałam schab powidłami , na całej długości. 6. Wyjęłam śliwki odsączyłam i układałam rzędami . 7. Zrolowałam i dratwą ob-kręciłam go aby się nie rozpadł. 8 . Obsmażyłam na patelni schab. 9. Do naczynia żaroodpornego wlałam zagrzane wino i śliwki które mi zostały, włożyłam goździki i schab. 10. Wstawiłam do pieca i piekłam 70 minut w 180 stopniach podlewając winem w którym się piekł , wytworzył się sos pyszny . Schab się piekł we własnym sosie . Idealna przystawka na wieczór z przyjaciółmi i nie tylko .
![Rolada ze schabu - przystawka Rolada ze schabu - przystawka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rolada-ze-schabu-przystawka-252760.jpg)
![Rolada ze schabu - przystawka Rolada ze schabu - przystawka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rolada-ze-schabu-przystawka-252761.jpg)
![Rolada ze schabu - przystawka Rolada ze schabu - przystawka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rolada-ze-schabu-przystawka-252762.jpg)
![Rolada ze schabu - przystawka Rolada ze schabu - przystawka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rolada-ze-schabu-przystawka-252763.jpg)