Sposób przygotowania:
Schabowe rolady ze szpinakiem
Kotlety dokładnie umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem a następnie rozbić , przyprawić lekko solą i pieprzem.
Szpinak po rozmrożeniu odcisnąć z nadmiaru wody podsmażyć dodać drobno posiekany czosnek oraz przyprawić do smaku według swojego uznania.
Na rozbite mięso nałożyć plastry sera, szpinak a następnie pokrojony w paski ser.
Zawijać w roladę.
Zwinięte rolady panierować najpierw jajku , a następnie w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym maśle klarownym ze wszystkich stron na złoto.
Szpinak po rozmrożeniu odcisnąć z nadmiaru wody podsmażyć dodać drobno posiekany czosnek oraz przyprawić do smaku według swojego uznania.
Na rozbite mięso nałożyć plastry sera, szpinak a następnie pokrojony w paski ser.
Zawijać w roladę.
Zwinięte rolady panierować najpierw jajku , a następnie w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym maśle klarownym ze wszystkich stron na złoto.
gusia1000