BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Schabowe rolady ze szpinakiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Polecam bardzo smaczne rolady ze schabu nadziane pysznym szpinakiem. Rolady tak przygotowane bardzo szybko zniknęły z talerza.

Schabowe rolady ze szpinakiem Więcej zdjęć (9)

Składniki:

Schabowe rolady ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Schabowe rolady ze szpinakiem
Kotlety dokładnie umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem a następnie rozbić , przyprawić lekko solą i pieprzem.

Szpinak po rozmrożeniu odcisnąć z nadmiaru wody podsmażyć dodać drobno posiekany czosnek oraz przyprawić do smaku według swojego uznania.

Na rozbite mięso nałożyć plastry sera, szpinak a następnie pokrojony w paski ser.

Zawijać w roladę.

Zwinięte rolady panierować najpierw jajku , a następnie w bułce tartej.

Smażyć na rozgrzanym maśle klarownym ze wszystkich stron na złoto.
Schabowe rolady ze szpinakiem
Kotlety schabowe rozbić i przyprawić solą i pieprzem
Schabowe rolady ze szpinakiem
Rozmrożony szpinak podsmażamy doprawić do smaku dodać przeciśnięty przez praskę czosnek
Schabowe rolady ze szpinakiem
Na rozbite mięso nałożyć plasterek sera żółtego a następnie szpinak
Schabowe rolady ze szpinakiem
Na szpinak znowu nałożyć pocięte paseczki sera
Schabowe rolady ze szpinakiem
Tak przygotowane mięso zwijamy w rolady
Schabowe rolady ze szpinakiem
Rolady panierujemy najpierw w jajku a następnie w bułce tartej
Schabowe rolady ze szpinakiem
Panierowane rolady smażymy na rozgrzanym maśle klarownym
Schabowe rolady ze szpinakiem
Gotowe rolady podajemy do drugiego dania albo jako przekąskę