Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 383]

SUPERPRZEPIS

Rolada ze schabu ze szpinakiem i pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Aromatyczna i łatwa w przygotowaniu rolada ze schabu ze szpinakiem i pieczarkami. Można podawać do obiadu lub na zimno jak wędlina.

Rolada ze schabu ze szpinakiem i pieczarkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Rolada ze schabu ze szpinakiem i pieczarkami

 

Marynata:

Sposób przygotowania:

Rolada ze schabu ze szpinakiem i pieczarkami

Etap 1:

Rolada ze schabu ze szpinakiem i pieczarkami
Schab rozkroić na płat, rozbić, zamarynować.

Mięso oczyścić, rozkroić na płat o grubości ok 1,5 cm. Rozbić przez folię spożywczą. Z obu stron natrzeć musztardą, posypać tymiankiem, cząbrem, majerankiem, doprawić solą i pieprzem. Za pomocą foli zwinąć w roladę i włożyć do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.

Etap 2:

Rolada ze schabu ze szpinakiem i pieczarkami
Pieczarki oczyścić, pokroić, podsmażyć na rozgrzanym oleju.

Pieczarki oczyścić, pokroić, podsmażyć na rozgrzanym oleju, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Etap 3:

Rolada ze schabu ze szpinakiem i pieczarkami
Szpinak umyć, pokroić, dusić do miękkości.

Szpinak umyć, osuszyć, pokroić i wrzucić z posiekanym czosnkiem i suszonym czosnkiem niedźwiedzim na odrobinę rozgrzanego oleju, dusić do miękkości. Doprawić.

Etap 4:

Rolada ze schabu ze szpinakiem i pieczarkami
Na powierzchni mięsa rozłożyć równomiernie szpinak, a na nim pieczarki.

Mięso rozwinąć, a na jego powierzchni rozłożyć równomiernie szpinak, a na nim pieczarki.

Etap 5:

Rolada ze schabu ze szpinakiem i pieczarkami
Zrolować, upiec.

Ponownie zrolować. Obwiązać bawełnianym sznurkiem, aby zachować kształt. Piec w rękawie do pieczenia w nagrzanym piekarniku do 180°C przez ok. 80 minut. W połowie pieczenia można odwrócić roladę.Na ok.10-15 minut przed końcem pieczenia rozciąć rękaw, tak aby przyrumienić wierzch mięsa.