Sposób przygotowania:
Polędwiczki kurczaka
Mięso myjemy i osuszamy lekko rozbijamy lekko tłuczkiem a można dłonią. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę albo drobno kroimy. Jogurt przekładamy do miseczki i dodajemy czosnek mieszamy. Polędwiczki wkładamy do jogurtu i obtaczamy je w jogurcie. Odstawiamy do lodówki na ok 60 min(można dłużej).
Po wyjęciu mięso oczyszczamy trochę z marynaty jogurtowej i oprószamy solą i pieprzem.
Panierujemy w roztrzepanym jajku i tartej bułce.
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na rumiano .
Po wyjęciu mięso oczyszczamy trochę z marynaty jogurtowej i oprószamy solą i pieprzem.
Panierujemy w roztrzepanym jajku i tartej bułce.
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na rumiano .
BozenaMatuszczyk