Sposób przygotowania:
Roladka waflowa z bananem
Galaretkę rozpuścić w szklance wody i odstawić. Margarynę rozpuścić. Dodać cukier i kakao, wymieszać aby się wszystko rozpuściło. Do masy dodać rozpuszczoną galaretkę i wymieszać. Następnie dodać drobno pokruszone herbatniki i 2 wafle. Dokładnie wymieszać aby składniki się połączyły. Rozłożyć dwa pozostałe wafle i wyłożyć na nie przygotowaną masę. Dokładnie rozsmarować po całej powierzchni wafli. Wzdłuż jednego dłuższego boku ułożyć obrane banany. Całość zostawić na chwilę aby wafle naciągnęły wilgoci z masy, dzięki temu będą się ładnie zwijać. Następnie wafle zwinąć w roladkę. Zawinąc w folię i odstawic do wystygniecia a potem włożyć do lodówki na kilka godzin aby masa dobrze stężała.
marietta