Sposób przygotowania:
Roladka z kurczaka w botwince
Mięso rozklepać jak na sznycel.
Wyrównać brzegi odcinając nierówności.
Odcięte kawałki mięsa zmielić w Rozdrabniaczu.
Doprawić mięso maggi , solą i pieprzem.
Rozklepaną pierś posolić i posypać pieprzem.
Rozsmarować na niej mielone mięso.
Zwinąć roladę.
Umyć i osuszyć liście botwiny. Oderwać ogonki. Ułożyć liście botwiny jeden obok drugiego tak by zachodząc na siebie tworzyły jednolitą warstwę na filii spożywczej.
Na liściach położyć zawiniętą roladkę z miąsa.
Szczelnie zawinąć pomagając sobie folią tak by liście stanowiły wierzchnią warstwę zawiniątka. Zakręcić szczelnie folię .
Ułożyć w górnej części garnka do gotowania na parze . Gotować na parze 20 minut.
Wyjąć , rozwinąć i pokroić w plastry.
Podawać z ziemniakami z wody posypanymi koprem , polaną zrumienionym masłem.
Wyrównać brzegi odcinając nierówności.
Odcięte kawałki mięsa zmielić w Rozdrabniaczu.
Doprawić mięso maggi , solą i pieprzem.
Rozklepaną pierś posolić i posypać pieprzem.
Rozsmarować na niej mielone mięso.
Zwinąć roladę.
Umyć i osuszyć liście botwiny. Oderwać ogonki. Ułożyć liście botwiny jeden obok drugiego tak by zachodząc na siebie tworzyły jednolitą warstwę na filii spożywczej.
Na liściach położyć zawiniętą roladkę z miąsa.
Szczelnie zawinąć pomagając sobie folią tak by liście stanowiły wierzchnią warstwę zawiniątka. Zakręcić szczelnie folię .
Ułożyć w górnej części garnka do gotowania na parze . Gotować na parze 20 minut.
Wyjąć , rozwinąć i pokroić w plastry.
Podawać z ziemniakami z wody posypanymi koprem , polaną zrumienionym masłem.
zbysiowa