Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Roladki z pieczarkami i jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Roladki z pieczarkami to super pomysł na pyszny obiad.

Roladki z pieczarkami i jajkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki z pieczarkami i jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Roladki z pieczarkami i jajkiem
Cebulę posiekać, zeszklić na rozgrzanym maśle, dodać pokrojone pieczarki, podsmażyć, przyprawić solą i pieprzem, ostudzić. Mięso umyć, osuszyć, rozbić tłuczkiem przez folię na bardzo cienkie płaty. Każdy kawałek natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem. Następnie na mięso nałożyć porcję farszu z pieczarek, ćwiartkę ugotowanego jajka i zwijać roladki. Panierować w mące, roztrzepanych jajkach i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor w głębokim tłuszczu.
Roladki z pieczarkami i jajkiem
Na rozbite przyprawione mięso wyłożyć farsz
Roladki z pieczarkami i jajkiem
Położyć po ćwiartce jajka i zwijać roladki
Roladki z pieczarkami i jajkiem
Panierować w mące roztrzepanym jajku i bułce tartej

Tagi:

jajko tarta jajka